Kees van der Wolf,Tanja van Beukering,Theo Veldkamp's Succesvol omgaan met gedragsproblemen (Dutch Edition) PDF

By Kees van der Wolf,Tanja van Beukering,Theo Veldkamp

Een gereedschapskist of wetenschappelijke toverstok met counsel en trucs voor het oplossen van gedragsproblemen bestaat niet. We zullen het met iets anders moeten doen. Daarover gaat het boek Gedragsproblemen in scholen (Acco, 2009).

Na het verschijnen ervan kregen we van vele kanten het verzoek om, passend bij dit boek, trainingsmateriaal uit te werken voor de lerarenopleidingen en de opleidingen `Master precise academic wishes. Het moest ook bruikbaar zijn voor de nascholing van schoolteams in het primair en het voortgezet onderwijs, inclusief het speciaal onderwijs. Deze publicatie komt aan dit verzoek tegemoet.
Met het trainingsmateriaal willen we leraren en studenten stimuleren om in hun klas (en tuition) op een probleemoplossende manier te denken en te handelen bij gedragsproblemen. Niet de problemen staan centraal, maar vooral de oplossing ervan.

Themas zijn o.m. de volgende:

invloed van `good teaching
inzicht in de rol en betekenis van de leraar
examine van moeilijke praktijksituaties
ontwikkeling van geldige intuïtieve oordelen
goede en minder goede ingrepen van leraren
waarde van kwaliteiten en krachten van leerlingen en leraren
concrete handvatten voor groeps- en leerlingbesprekingen
systematische opbouw van preventie en aanpak van gedragsproblemen.

Het trainingsmateriaal is veelvuldig in de onderwijspraktijk beproefd, zowel in Nederland als daarbuiten.

OVER DE AUTEURS

Kees van der Wolf en Tanja van Beukering zijn als adviseurs, onderzoekers, opleiders en running shoes werkzaam bij Van der Wolf & Van Beukering, onderwijsadviseurs (www.deonderwijsadviseurs.nl).

Theo Veldkamp is coach en trainer van leraren, schoolteams en schoolbesturen.

Show description

Read or Download Succesvol omgaan met gedragsproblemen (Dutch Edition) PDF

Similar dutch ebooks books

Sasja Nicolai's Balanceren op een been (Dutch Edition) PDF

Unmarried moeders hebben het druk met kinderen, werken, huishouden, institution, clubjes en sociale contacten. Ze komen weinig aan zichzelf toe, maar ze staan er wel alleen voor en hebben af en toe steun in de rug nodig. Het begrip training is bekend, maar nog lang niet iedereen durft de drempel over; bovendien hebben alleenstaande moeders vaak weinig tijd of geld.

Download PDF by Jennifer Niven,Aleid van Eekelen-Benders: Waar het licht is (Dutch Edition)

Theodore Finch is gefascineerd door de dood en wil een einde aan zijn leven maken, maar elke keer gebeurt er iets waardoor hij het toch niet doet. Violet Markey telt de dagen af tot haar diploma-uitreiking, zodat ze het bekrompen stadje waar ze opgroeit voorgoed achter zich kan laten en niet langer geconfronteerd hoeft te worden met de pijnlijke herinneringen aan haar gestorven zus.

Wereldschaduw (Dutch Edition) - download pdf or read online

Gavriël Mantsoer voegt zich bij een groep zakenmensen die de onbegrensde mogelijkheden van het globalisme uit de jaren negentig willen verzilveren. Hij stijgt hoger en hoger in de hiërarchie van Israëls machtigste mensen, maar begrijpt steeds minder van de intriges waarvan hij deel uitmaakt. Een aantal jonge mensen uit Londen – verstotenen en gedesillusioneerde idealisten – besluit op 11/11 een internationale demonstratie te organiseren waar 1 miljard mensen aan mee zullen doen.

Besten onder ons (Dutch Edition) by Helene Uri,Kim Liebrand,Neeltje Wiersma PDF

Taalwetenschapper Pål wordt hopeloos verliefd op zijn collega Nanna. Ze werken allebei aan het Instituut voor Futuristische Linguïstiek. Nanna leidt een groot en ambitieus undertaking en Pål assisteert haar daarbij. Pål kan alleen nog maar denken aan zichzelf, aan Nanna en aan wetenschappelijk succes. Dan komt hij erachter dat professor Edith Rinkel, verslaafd aan schoenen en mannelijke studenten, hun venture wil dwarsbomen en dat ze bereid is over lijken te gaan om haar doelen te bereiken.

Extra resources for Succesvol omgaan met gedragsproblemen (Dutch Edition)

Example text

Download PDF sample

Succesvol omgaan met gedragsproblemen (Dutch Edition) by Kees van der Wolf,Tanja van Beukering,Theo Veldkamp


by Thomas
4.4

Rated 4.30 of 5 – based on 40 votes