Pieter IJfs's Hoe zeven en een half jaar geluk de mist in ging (Dutch PDF

By Pieter IJfs

Wat dementie op relatief jonge leeftijd doet met een mens, met diens companion en hoe in dit geval het onvermijdelijk was once om vroegtijdig afscheid van het leven te nemen.

Pieter ontmoet op latere leeftijd de vrouw van zijn dromen. Het is gelijk raak. Jaren van geluk volgen. Ze hebben dezelfde hobby's en bouwen een gigantische vriendenkring op.
Maar dan slaat het noodlot toe. Janneke wordt vergeetachtig, wat op zich niet erg is. Maar als de vergeetachtigheid steeds serieuzer wordt, wordt pijnlijk duidelijk dat het zo niet langer kan, Janneke besluit dat het genoeg is geweest.
Ze besluit om op haar verjaardag een einde aan haar leven te maken. De maanden die op dat besluit volgen staan in het teken van afscheid nemen. Afscheid van haar vrienden en familie, het leven en haar grote liefde.
Op 28 november 2014 pleegt ze euthanasie in het bijzijn van de arts. Pieter magazine haar hand vasthouden.
In dit verhaal vertelt Pieter hoe het is om je companion steeds verder te zien afglijden en dat doet hij rauw en eerlijk.

Show description

Read or Download Hoe zeven en een half jaar geluk de mist in ging (Dutch Edition) PDF

Similar dutch ebooks books

Download PDF by Sasja Nicolai: Balanceren op een been (Dutch Edition)

Unmarried moeders hebben het druk met kinderen, werken, huishouden, university, clubjes en sociale contacten. Ze komen weinig aan zichzelf toe, maar ze staan er wel alleen voor en hebben af en toe steun in de rug nodig. Het begrip training is bekend, maar nog lang niet iedereen durft de drempel over; bovendien hebben alleenstaande moeders vaak weinig tijd of geld.

Get Waar het licht is (Dutch Edition) PDF

Theodore Finch is gefascineerd door de dood en wil een einde aan zijn leven maken, maar elke keer gebeurt er iets waardoor hij het toch niet doet. Violet Markey telt de dagen af tot haar diploma-uitreiking, zodat ze het bekrompen stadje waar ze opgroeit voorgoed achter zich kan laten en niet langer geconfronteerd hoeft te worden met de pijnlijke herinneringen aan haar gestorven zus.

Wereldschaduw (Dutch Edition) - download pdf or read online

Gavriël Mantsoer voegt zich bij een groep zakenmensen die de onbegrensde mogelijkheden van het globalisme uit de jaren negentig willen verzilveren. Hij stijgt hoger en hoger in de hiërarchie van Israëls machtigste mensen, maar begrijpt steeds minder van de intriges waarvan hij deel uitmaakt. Een aantal jonge mensen uit Londen – verstotenen en gedesillusioneerde idealisten – besluit op 11/11 een internationale demonstratie te organiseren waar 1 miljard mensen aan mee zullen doen.

Besten onder ons (Dutch Edition) - download pdf or read online

Taalwetenschapper Pål wordt hopeloos verliefd op zijn collega Nanna. Ze werken allebei aan het Instituut voor Futuristische Linguïstiek. Nanna leidt een groot en ambitieus undertaking en Pål assisteert haar daarbij. Pål kan alleen nog maar denken aan zichzelf, aan Nanna en aan wetenschappelijk succes. Dan komt hij erachter dat professor Edith Rinkel, verslaafd aan schoenen en mannelijke studenten, hun undertaking wil dwarsbomen en dat ze bereid is over lijken te gaan om haar doelen te bereiken.

Additional resources for Hoe zeven en een half jaar geluk de mist in ging (Dutch Edition)

Sample text

Download PDF sample

Hoe zeven en een half jaar geluk de mist in ging (Dutch Edition) by Pieter IJfs


by Christopher
4.3

Rated 4.82 of 5 – based on 11 votes